SEL

SEL staat voor Samenwerkingsinitiatieven EersteLijnsgezondheidszorg.

Een Samenwerkingsinitiatief in de EersteLijnsgezondheidszorg (meer lezen… zie de bijlage in pdf) (SEL) heeft als doel de kwaliteit van de zorg rond de individuele patiënt binnen zijn regio te optimaliseren. Het SEL doet dit door de samenwerking tussen de zorgaanbieders in de eerste lijn (en met de andere lijnen) te stimuleren, door te coördineren en af te stemmen.

De Geïntegreerde Dienst voor Thuisverzorging (GDT) is de gezondheidsvoorziening die, per zorgzone, het geheel van de patiëntenzorg versterkt via praktische organisatie en ondersteuning van verstrekkingen in het kader van de thuisverzorging, waarbij de tussenkomst van beroepsbeoefenaars van verschillende disciplines vereist is.

Bijlage: Toespraak minister Vandeurzen 2011.06.05 ELGZ

Bijlage: Vlaams Eerstelijnssymposium  2013.12.07

 

SEL Amberes

Op 1 januari 2010 is het verhaal van de SEL’s, Samenwerkinginitiatief EersteLijnsgezondheidszorg, begonnen. Deze zijn de opvolger van de vroegere SIT’s.  Een SEL richt zich tot de zorgbehoevende gebruikers en hun omgeving, de zorgaanbieders en de bevolking.  Het  SEL fungeert als aanspreekpunt voor de eerstelijn, de overheid, de tweedelijn en de burgers. Vanuit het SEL willen wij daarom zoveel mogelijk zorgaanbieder en disciplines bereiken en informeren.

AMBERES is de Spaanse naam voor Antwerpen maar staat eveneens voor het grondgebied waarvoor de SEL verantwoordelijk is (Antwerpen, Mortsel, Brasschaat, Schilde). Dit is in totaal goed voor ongeveer 880.000 inwoners. Dit maakt SEL Amberes, samen met Gent, tot de grootste SEL van Vlaanderen.