Kwaliteitspremie dan toch voor iedereen die de criteria heeft gehaald ..(05-09).

De mutualiteiten hebben na een concreet voorstel van interpretatie van het RIZIV dan toch (in een pragmatische bui) hun goedkeuring gehecht aan de uitbetaling van de kwaliteitspremie voor al de kinesitherapeuten die de criteria hebben gehaald in het traject 2013-2015. De premie zal wellicht komende maand worden gestort.

Het onafhankelijk ziekenfonds heeft als enige duidelijk stelling genomen in het vertroebelde debat van de voorbije weken, door te stellen dat kwaliteitspromotie en toetreden tot een overeenkomst niets met elkaar te maken hebben. Axxon staat al van bij het begin op dit standpunt. 

Ondertussen heeft de besteding van de resterende indexmassa voor 2017 vertraging opgelopen in de Overeenkomstencommissie door getreuzel van de VI's. Op 29 augustus is uiteindelijk toch een consensus bereikt over ons voorstel voor het verhoogd honorarium voor de 1e zitting in courante pathologie. De kans is groot dat deze maatregel pas effectief in werking zal kunnen treden op 1 oktober, de nodige pseudocodes moeten immers nog gepubliceerd worden.