Activiteitenkalender

ALLE KRM-ACTIVITEITEN WORDEN HIER AANGEKONDIGD

De vergaderingen gaan in principe door in Zaal Bosrand van het Rekreatief, Doornstraat 600 in Wilrijk, en starten om 20.30 uur, tenzij anders vermeld.


Dinsdag 16 januari 2018 om 20u

in de showroom van Equilli,  Cornelis Bedding , Mechelsesteenweg 8 in Rumst :

 “Basisprincipes voor preventie van rugklachten: waarom een goede slaaphouding en bedsysteem hiervoor belangrijk zijn.”

Sprekers

Leen Vervaet: slaaphouding en rugklachten

Leen Vervaet is kinesitherapeute en ergonomisch adviseur van de ambulante revalidatie voor rug- en nekklachten in het UZ Leuven. In 1990 stond ze mee aan de wieg van de rug- en nekschool in het UZ Leuven. Ze heeft zich er o.a. verdiept in de invloed van bedsystemen en het belang van een goede slaaphouding tijdens de nacht. 

Vincent Verhaert: Equilli

Dr. Ir Vincent Verhaert richtte samen met Ir Dorien Van deun Equilli op vanuit de Afdeling Biomechanica aan de KU Leuven. Hun verwondering over het gebrek aan wetenschappelijke innovaties en de overdaad aan valse beloftes in de matrassector heeft hen ertoe bewogen om Equilli op te richten. Vanuit hun onderzoek weten ze alles over ergonomie, rugklachten en slaap.

Accreditering goedgekeurd. Vooraf inschrijven via PE-online verplicht.

 


Dinsdag 6 februari 2018 om 20.30u 

Onderwerp :

Ademspiertraining bij topsporters en de link naar respiratoire patiënten. De interactie tussen het diafragma en de intrinsieke heupcontrole.

Spreker : Peter Deckx, bewegingswetenschapper, embedded science.

Accreditering goedgekeurd. Vooraf inschrijven via PE-online verplicht.

 

Zoals steeds houden we u op elke navormingsavond en via deze website op de hoogte van de evolutie van de werkzaamheden van de Taskforce Kinesitherapie van het Verzekeringscomité en van het overleg in onze Overeenkomstencommissie.